Зеленчукова палачинкова торта с моцарела
за 4 парчета, 70 мин

Продукти
За палачинките: 175 г брашно, 300 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 щипка сол, масло за пържене.
За плънката: 4 червени или жълти чушки, 1 глава червен лук, 2 домата, 1 тиквичка, 400 г моцарела или добре изкиснато бяло саламурено сирене, сол и черен пипер, 1-2 с.л. зехтин или олио.
Приготвяне
Разбърква се гладко палачинково тесто от съставките. Изпържват се палачинки от двете страни в намазан с масло тиган. Оставят се да изстинат.
Почистените от семето чушки се нарязват на ивици. Обеленият лук се нарязва на ивици.
Доматите се разрязват на четвъртинки, маха се сърцевината и се нарязват на ивици.
Тиквичките се нарязват на тънки кръгчета или полумесеци. Моцарелата се нарязва на кубчета.
Във форма с хартия за печене се подреждат една върху друга палачинките, като между тях се слагат зеленчуците и моцарелата, поръсва със сол и черен пипер и се напръсква с малко зехтин или олио. Завършва се с палачинка.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 30 мин. Може да се покрие с алуминиево фолио.