Зелева супа с карфиол, зелен фасул, тиква, боб

за 4 порции, 25 мин

Кухня
09:10 - 11 Февруари 2023
2549
Зелева супа с карфиол, зелен фасул, тиква, боб

Продукти

200 г карфиол

100 г бяло зеле или друго по избор

1 тиквичка

100 г зелен фасул

2 домата

200 г сварен боб – може от консерва

200 г тиква – обелена и почистена от семките

2 моркова

2 стръка дръжкова целина (може да се използват листа целина)

1 л зеленчуков бульон

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Почистеното бяло зеле се нарязва на ивици. Карфиолът се нарязва на малки розички. Тиквичката се нарязва на тънки кръгчета или на кубчета.

Зеленият фасул се нарязва на парчета.

Доматите се обелват и се нарязват на кубчета. Тиквата се нарязва на кубчета.

Обелените моркови се разполовяват по дължина и се нарязват на полумесеци. Ако са дребни, се режат на кръгчета.

Леко обелената от нишките дръжкова целина се нарязва напречно на тънки парченца.

Кипва се бульонът и се добавят карфиолът, зелето, зеленият фасул и свареният отцеден боб, тиквата, морковите и целината. Готви се около 5 мин.

Прибавят се тиквичките и доматите и къкри още 3-4 мин.

Зеленчуците не трябва да се преваряват, а да останат леко хрупкави.

Подправя се със сол и черен пипер.