BBQ с Lupa.bg: Пържоли с магданоз и мащерка
за 2 броя, 25 мин
Кухня
09:08 - 02 Юли 2022
3395
Продукти
2 големи свински вратни пържоли без кост
1/2 връзка магданоз
100 мл олио или зехтин
1 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
1 с.л. листенца мащерка
1 ч.л. фино настъргана лимонова кора
сол и черен пипер
Приготвяне
Магданозът се пасира с олиото или зехтина, горчицата и меда.
Мащерката се смесва с настърганата лимонова кора. Добавя се към магданозената паста.
Пържолите се поливат с билковата смес и се намазват отвсякъде. Оставят в хладилника поне 1 час.
Месото се изважда от маринатата и се поръсва със сол и черен пипер.
Пече се на скара от всяка страна 6-7 мин.