Бишкотени тортички с йогурт крем и грейпфрут

за 8 порции, 40 мин

Кухня
05:48 - 09 Октомври 2023
3663
Бишкотени тортички с йогурт крем и грейпфрут

Продукти

125 г бишкоти

2 розови грейпфрута

4 с.л. сироп от агаве или мед

6 листа желатин или 1 пак. на гранули (може и без да се желира)

3 яйца

125 г кафява захар

500 г кисело мляко

 

Приготвяне

Тавичка се застила с прозрачно фолио така че краищата да увиснат навън. Подреждат се бишкотите една до друга на дъното.

Изцежда се 1 грейпфрут и се измерва 200 мл сок. 100 мл от сока се смесва с агаве сиропа или меда и се поливат бишкотите.

Желатинът се накисва в студена вода да набъбне. Белтъците се разбиват на твърд сняг с 45 г от захарта.

Жълтъците, останалият сок от грейпфрут и 80 г захар се разбъркват на вряща водна баня до гъст крем. Прибавя се изстисканият желатин и се разбърква докато се разтвори.

Маха се от водната баня и се смесва постепенно с киселото.

Щом сместа започне да се желира, се добавят с внимателно разбъркване белтъците.

Кремът се разстила върху бишкотите и се заглажда. Оставя се в хладилника да се стегне – около 4 часа.

Обелва се с нож до плодовата част вторият грейпфрут. Изваждат се филетата от ципите.

Сладкишът се нарязва на парчета и се гарнира с грейпфрута.