Бобена супа с бекон и ябълка
за 4 порции, 10 мин
Продукти
2 едри жълти или зелени чушки
1 връзка пресен лук
1 ябълка
60 г пушен бекон
200 г бял боб от консерва или предварително сварен и отцеден
200 г червен боб от консерва или предварително сварен и отцеден
2 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
сол и черен пипер
400 г домати на парченца от консерва
500 мл месен или зеленчуков бульон
Приготвяне
Почистените от семето чушки се нарязват на малки кубчета.
Пресният лук се нарязва на пръстени и се заделят 2 с.л. от зелената част за гарниране.
Обелената и изчистена от семките ябълка се нарязва на малки кубчета.
Беконът се нарязва на кубчета.
Двата вида боб се изплакват под студена вода и се отцеждат.
Беконът се запържва на сух тиган до златисто кафяво. Прибавят се пресният лук и чушките и се запържва още 1 мин. Добавят се горчицата, медът, сол и черен пипер и се разбърква.
Прибавят се доматите, бобът и бульонът и се оставя да кипне.
Поръсва се със зеления лук.