Бобена супа с бекон и ябълка

за 4 порции, 10 мин

Кухня
08:17 - 23 Април 2023
2904
Бобена супа с бекон и ябълка

Продукти

2 едри жълти или зелени чушки

1 връзка пресен лук

1 ябълка

60 г пушен бекон

200 г бял боб от консерва или предварително сварен и отцеден

200 г червен боб от консерва или предварително сварен и отцеден

2 ч.л. горчица

1 ч.л. мед

сол и черен пипер

400 г домати на парченца от консерва

500 мл месен или зеленчуков бульон

 

Приготвяне

Почистените от семето чушки се нарязват на малки кубчета.

Пресният лук се нарязва на пръстени и се заделят 2 с.л. от зелената част за гарниране.

Обелената и изчистена от семките ябълка се нарязва на малки кубчета.

Беконът се нарязва на кубчета.

Двата вида боб се изплакват под студена вода и се отцеждат.

Беконът се запържва на сух тиган до златисто кафяво. Прибавят се пресният лук и чушките и се запържва още 1 мин. Добавят се горчицата, медът, сол и черен пипер и се разбърква.

Прибавят се доматите, бобът и бульонът и се оставя да кипне.

Поръсва се със зеления лук.