Брауни с цвекло и лешници
за 10 парчета, 60 мин
Кухня
11:26 - 16 Май 2023
1998
Продукти
200 г тъмен шоколад
200 г червено цвекло
100 г масло
100 г захар
1 пак. ванилова захар
1 щипка сол
4 яйца
100 г брашно
100 г смлени лешникови ядки
1 с.л. пудра захар
Приготвяне
Шоколадът се нарязва едро. Половината се разтопява на гореща водна баня. Обеленото цвекло се настъргва.
Разбива се маслото със захарта, ваниловата захар и щипката сол до пухкавост. Прибавят се яйцата едно по едно с разбиване.
Добавят се с разбъркване разтопеният шоколад, цвеклото, брашното, лешниците и парчетата шоколад.
Тестото се изсипва в намазнена тавичка. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 40-45 мин.
Поръсва се с пудрата захар и се нарязва на парчета.