Брауни с цвекло и лешници

за 10 парчета, 60 мин

Кухня
11:26 - 16 Май 2023
1998
Брауни с цвекло и лешници

Продукти

200 г тъмен шоколад

200 г червено цвекло

100 г масло

100 г захар

1 пак. ванилова захар

1 щипка сол

4 яйца

100 г брашно

100 г смлени лешникови ядки

1 с.л. пудра захар

 

Приготвяне

Шоколадът се нарязва едро. Половината се разтопява на гореща водна баня. Обеленото цвекло се настъргва.

Разбива се маслото със захарта, ваниловата захар и щипката сол до пухкавост. Прибавят се яйцата едно по едно с разбиване.

Добавят се с разбъркване разтопеният шоколад, цвеклото, брашното, лешниците и парчетата шоколад.

Тестото се изсипва в намазнена тавичка. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 40-45 мин.

Поръсва се с пудрата захар и се нарязва на парчета.