Чили кон карне салата

за 1 порция, 20 мин

Кухня
18:39 - 17 Януари 2024
4826
Чили кон карне салата

Продукти

125 г телешко мляно месо или друга кайма по избор

сол, черен пипер и риган

½ ч.л. червен пипер

½ ч.л. смлян кимион

2 ч.л. зехтин или олио

50 г червен боб от консерва или предварително сварен

3 малки царевички от консерва или 1-2 с.л. царевица на зърна

200 г чери домати или от големите на парченца

½ жълта или зелена чушка

½ червено малко люто чушле

2 стръка пресен лук

1 с.л. оцет

50 г бяло саламурено сирене

 

Приготвяне

Каймата се подправя със сол, черен пипер, червения пипер и кимиона. Загрява се 1 ч.л. зехтин или олио и се запържва на силен огън 5-7 мин. с разбъркване до едри златисто кафяви гранули.

Бобът се изплаква под студена вода и се отцежда. Царевичките се нарязват на парчета. Чери доматите се разполовяват. Чушката и лютото чушле се почистват от семето и се нарязват на ленти. Пресният лук се нарязва на пръстени.

Всичко се смесва и се подправя със сол, черен пипер, останалия зехтин или олио, оцета и риган.

Прибавя се запържената кайма и се поръсва с натрошеното бяло сирене.