Чили кон карне салата
за 1 порция, 20 мин
Продукти
125 г телешко мляно месо или друга кайма по избор
сол, черен пипер и риган
½ ч.л. червен пипер
½ ч.л. смлян кимион
2 ч.л. зехтин или олио
50 г червен боб от консерва или предварително сварен
3 малки царевички от консерва или 1-2 с.л. царевица на зърна
200 г чери домати или от големите на парченца
½ жълта или зелена чушка
½ червено малко люто чушле
2 стръка пресен лук
1 с.л. оцет
50 г бяло саламурено сирене
Приготвяне
Каймата се подправя със сол, черен пипер, червения пипер и кимиона. Загрява се 1 ч.л. зехтин или олио и се запържва на силен огън 5-7 мин. с разбъркване до едри златисто кафяви гранули.
Бобът се изплаква под студена вода и се отцежда. Царевичките се нарязват на парчета. Чери доматите се разполовяват. Чушката и лютото чушле се почистват от семето и се нарязват на ленти. Пресният лук се нарязва на пръстени.
Всичко се смесва и се подправя със сол, черен пипер, останалия зехтин или олио, оцета и риган.
Прибавя се запържената кайма и се поръсва с натрошеното бяло сирене.