Чили пилешки шишчета с гъби

за 1 порция, 25 мин

Кухня
08:32 - 14 Януари 2024
4121
Чили пилешки шишчета с гъби

Продукти

1 червено малко люто чушле или парче сладка червена чушка

1 ч.л. зехтин или олио

сол

100 г по-дребни гъби

80 г пилешко филе

¼ връзка кориандър или магданоз

 

Приготвяне

Чили чушлето се почиства от семките и се нарязва на дребно. Разбърква се със зехтина и малко сол.

Пилешкото филе се нарязва на хапки. Нанизва се на шишчета като се редува с гъбите.

Намазват се с чили зехтина.

Запържват се на сух тиган на средна температура до златисто кафяво.

Поръсват се с наситнения кориандър или магданоз.