Трагедия! Двама полицаи загинаха при гонка с мигранти в Бургас

Автобус, натъпкан с афганистанци, уби на място полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев

Новини
07:42 - 25 Август 2022
6788
Трагедия! Двама полицаи загинаха при гонка с мигранти в Бургас

Автобус с мигранти блъсна патрулка в Бургас след гонка. Двама полицаи са загинали. Кошмарният инцидент е станал около 5 ч. сутринта  на кръстовище „Трапезица”. Шофьор на рейс не се подчинява на подаден сигнал със стоп палка от служители на реда. Започва преследване. Полицейският патрул направил опит да препречи пътя на шофьора на автобуса, който губи контрол и помита както полицейската кола, така и два павилиона. На място има екипи на пожарна и полиция.

Инцидентът става на най-оживеното кръстовище в Бургас, през което минава целия трафик за Южното Черноморие. Автобусът идвал от Созопол по посока в Бургас. Засега не е ясно колко врече е бил гонен от униформените преди да влезе в кръстовището. Помляната патрулка идвала за подкрепление на колегите си. Преди да се вреже в нея автоблусът помем два павилиона в пешеходната маст на кръговото кръстовище. По чудо няма други жертви заради ранния час на катастрофата. 

Автобусът, превозващ мигранти, е с обозначение "Virginia-M" с обозначение за возене на екскурзианти. Все още се изяснява точният брой на превозваните в автобуса мигранти, но сред тях със сигурност има пострадали, тъй като някои от тях били превозвани в багажното отделение, което е изкорубено от удара. 

До час към мястото на инцидента се очаква да пристигне вътрешният министър Иван Демерджиев. Заради тежката катастрофа трафикът от южните курорти към Бургас временно е отцепен от полиция.

Имената на загиналите полицаи са Йордан Илиев и Атанас Градев. Те са служители на Първо РУ на МВР в Бургас. По неофициална информация има пострадали мигранти, но няма опасност за живота им. Десетки мигранти седят край автобуса, унищожени са и два павильона на мястото край катастрофата.