Гергьовден с Lupa.bg: Агнешко с шафранов нахут и тиквички
за 2 порции, 20 мин

Продукти
6 бр. сушени домати - около 20 г
1 скилидка чесън
1 тиквичка – около 200 г
250-300 г сварен нахут – може от консерва
2 с.л. зехтин или олио
1 щипка шафран
сол и черен пипер на вкус
1 щипка сух счукан кориандър
4 агнешки филета – около 300 г
Приготвяне
Сушените домати се нарязват на тънки ивици. Чесънът се нарязва фино. Тиквичката се нарязва на кубчета 2 см. Нахутът се изплаква и се отцежда.
Сушените домати и чесънът се сотират в 1 с.л. загрят зехтин или олио на средна температура 1 мин.
Добавят се тиквичките и нахутът. Сипва се 100 мл вода и се поръсват шефранът, сол, черен пипер и кориандърът. Готви се около 7 мин. на тих огън.
Отстраняват се ципите на агнешките филета и се поръсват със сол и черен пипер.
Загрява се останалият зехтин или олио и се запържва отвсякъде за 5 мин.
Гарнира се с нахута.