Грахова супа с репички (+ див лук, копър, уасаби и лайм)

за 4 порции, 25 мин

Кухня
09:27 - 16 Юли 2025
453
Грахова супа с репички (+ див лук, копър, уасаби и лайм)

Продукти

1 глава лук

1 скилидка чесън

2 картофа – около 200 г

1 с.л. зехтин или олио

600 г грах

800 мл зеленчуков бульон

½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук

2 стръка копър

4 репички

1 с.л. кашу

сол и черен пипер

1 ч.л. уасаби или горчица

1 с.л. лайм или лимонов сок

 

Приготвяне

Обелените лук, чесън и картофи се нарязват на кубчета.

Загрява се зехтинът или олиото и се запържват заедно лукът и чесънът на средна температура 2-3 мин.

Прибавят се картофите и грахът без 100 г, сипва се бульонът. Кипва и се готви под капак на слаб огън 8-10 мин.

Копърът и дивият лук се наситняват. Репичките се нарязват на тънки кръгчета.

Прибавя се кашуто в супата и се пасира. Подправя се със сол, черен пипер, уасаби и сока от лайм.

Гарнира се със заделения грах, дивия лук, репичките, копъра.