Грахова супа с репички (+ див лук, копър, уасаби и лайм)
за 4 порции, 25 мин

Продукти
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 картофа – около 200 г
1 с.л. зехтин или олио
600 г грах
800 мл зеленчуков бульон
½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук
2 стръка копър
4 репички
1 с.л. кашу
сол и черен пипер
1 ч.л. уасаби или горчица
1 с.л. лайм или лимонов сок
Приготвяне
Обелените лук, чесън и картофи се нарязват на кубчета.
Загрява се зехтинът или олиото и се запържват заедно лукът и чесънът на средна температура 2-3 мин.
Прибавят се картофите и грахът без 100 г, сипва се бульонът. Кипва и се готви под капак на слаб огън 8-10 мин.
Копърът и дивият лук се наситняват. Репичките се нарязват на тънки кръгчета.
Прибавя се кашуто в супата и се пасира. Подправя се със сол, черен пипер, уасаби и сока от лайм.
Гарнира се със заделения грах, дивия лук, репичките, копъра.