Как да си направим лютата хариса

Пиперливият арабски сос е нещо като лютеничка, но без домати

Кухня
12:32 - 23 Април 2019
6617
Как да си направим лютата хариса

Продукти

10 малки червени люти чушлета

1 голяма червена печена чушка

3 скилидки чесън

10 с.л. зехтин или олио

½ ч.л. сол

1 ч.л. кориандър на прах

1 ч.л. кимион на прах

 

Приготвяне

Лютите чушлета се разполовяват по дължина и се отстраняват семките (семките може да се оставят за люто до сълзи).

Накисват се в топла вода за 30 мин.

Обелената и изчистена от семето червена печена чушка се накълцва на дребно.

Отцедените люти чушлета се нарязват на ситно. Наситнява се обеленият чесън.

Всичко се пасира или счуква в хаванче заедно със зехтина, солта, кориандъра и кимиона.