Как да си направим лютата хариса
Пиперливият арабски сос е нещо като лютеничка, но без домати
Кухня
12:32 - 23 Април 2019
6617
Продукти
10 малки червени люти чушлета
1 голяма червена печена чушка
3 скилидки чесън
10 с.л. зехтин или олио
½ ч.л. сол
1 ч.л. кориандър на прах
1 ч.л. кимион на прах
Приготвяне
Лютите чушлета се разполовяват по дължина и се отстраняват семките (семките може да се оставят за люто до сълзи).
Накисват се в топла вода за 30 мин.
Обелената и изчистена от семето червена печена чушка се накълцва на дребно.
Отцедените люти чушлета се нарязват на ситно. Наситнява се обеленият чесън.
Всичко се пасира или счуква в хаванче заедно със зехтина, солта, кориандъра и кимиона.