Картофен гулаш с чушки и кимион
за 4 порции, 50 мин
Продукти
1 кг картофи
4 едри чушки в различни цветове
4 глави лук
100 г масло
3 скилидки чесън
1 ч.л. семена кимион
2 ч.л. червен пипер
800 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер
2 тънки лентички лимонова кора
½ ч.л. лют червен пипер
150 г крем фреш (може да се замени със заквасена сметана или изцедено кисело мляко).
Приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на едри парчета. Чушките се почистват от семето и се нарязват на кубчета около 2 см. Обеленият лук се нарязва на филийки.
Разатопява се маслото и се запържват обелените цели или нарязани скилидки чесън, половината семена кимион, 1 ч.л. червен пипер 1 мин.
Добавят се чушките и лукът и се сотира още 5 мин. на средна температура.
Прибавят се картофите и всичко се разбърква на котлона.
Сипва се бульонът, прибавят се останалият червен пипер, сол, лимоновата кора и лютият червен пипер.
Готви се под капак на средна температура 20-25 мин. Поръсва се с черен пипер.
Гарнира се с крем фреша и се поръсва с останалия кимион.