Картофена салата с репички и зеле

за 2 порции, 35 мин

Кухня
08:32 - 01 Юни 2025
1245
Картофена салата с репички и зеле

Продукти

300 г прясно зеле

400 г картофи

1 връзка репички

1 малка глава лук

2 с.л. оцет

3 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

1 шепа рукола

 

Приготвяне

Зелето се нарязва на тънки ивици.

Обелените картофи се нарязват на малки кубчета. Варят се във вряща подсолена вода 15-20 мин. 5 мин. след началото на варенето се прибавя зелето.

Смесват се оцетът, зехтинът или олиото, сол, черен пипер и се заливат отцедените топли зеленчуци.

Обеленият лук се нарязва на дребно. Репичките се нарязват на тънки шайби. Добавят се заедно с руколата към картофите и зелето и се разбърква.

Вместо рукола може да се използва зелена салата или спанак.