Картофена салата с репички и зеле
за 2 порции, 35 мин
Кухня
08:32 - 01 Юни 2025
1245

Продукти
300 г прясно зеле
400 г картофи
1 връзка репички
1 малка глава лук
2 с.л. оцет
3 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
1 шепа рукола
Приготвяне
Зелето се нарязва на тънки ивици.
Обелените картофи се нарязват на малки кубчета. Варят се във вряща подсолена вода 15-20 мин. 5 мин. след началото на варенето се прибавя зелето.
Смесват се оцетът, зехтинът или олиото, сол, черен пипер и се заливат отцедените топли зеленчуци.
Обеленият лук се нарязва на дребно. Репичките се нарязват на тънки шайби. Добавят се заедно с руколата към картофите и зелето и се разбърква.
Вместо рукола може да се използва зелена салата или спанак.