Картофена супа с гъби и моркови

за 4 порции, 40 мин 

Кухня
10:29 - 01 Септември 2025
764
Картофена супа с гъби и моркови

Продукти

800 г картофи

200 г моркови

1 глава лук

2 с.л. масло

сол и черен пипер

1 ч.л. семена кимион

1 ч.л. червен пипер

1200 мл зеленчуков бульон

150 г дребни гъби

200 г заквасена сметана или изцедено кисело мляко

¼ връзка магданоз

 

Приготвяне

Обелените картофи и моркови се нарязват на кубчета. Обеленият лук се наситнява.

Разтопява се маслото и се запържват лукът и морковите 3-4 мин. на средна температура. Добавят се картофите и сухите подправки, сипва се бульонът, оставя се да заври и се готви около 10 мин.

Гъбите се нарязват на тънки парченца. Добавят се в супата и къкри още 10 мин.

Прибавя се заквасената сметана и се загрява без кипване. Поръсва се с наситнения магданоз.