Картофки с печени чушки и сирене

за 2 порции, 45 мин

Кухня
10:55 - 26 Юни 2023
2402
Картофки с печени чушки и сирене

Продукти

500 г картофи – по-дребни

2 големи зелени печени чушки или няколко по-малки

3 скилидки чесън
1 връзка пресен лук

75 г зелени маслини с костилки

3 стръка босилек

2 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

100 г бяло саламурено сирене

1 с.л. сусам

 

Приготвяне

Картофите се сваряват във вряща вода 20-25 мин. Обелените чушки се нарязват на ленти.

Обеленият чесън се нарязва на тънки филийки. Пресният лук се нарязва косо на пръстени.

Махат се костилките на зелените маслини и се нарязват на лентички. Листенцата босилек се наситняват.

Сварените картофи се разполовяват без да се белят, ако са с тънка кора. Пържат се в загретия зехтин или олио до златисто кафяво.

Прибавят се чесънът и чушките и се запържва още 2 мин. с разбъркване

Подправя се със сол и черен пипер. Прибавят се пресният лук, маслините и босилекът и се разбърква на котлона.

Гарнира се с натрошеното сирене и се поръсва със сусама.