Лучен гулаш с пуешко или пилешко

за 4 порции, 65 мин

Кухня
11:24 - 16 Май 2023
1994
Лучен гулаш с пуешко или пилешко

Продукти

500 г лук

600 г пуешко или пилешко месо от бут без кост

3 с.л. олио

сол и черен пипер

1 ч.л. лют червен пипер

2 с.л. сладък червен пипер

2 скилидки чесън

1 лимон

1 ч.л. кимион

 

Приготвяне

Обеленият лук се нарязва на ивици.

Месото се нарязва на хапки и се маринова в 1 с.л. олио, сол и черен пипер.

Загрява се останалото олио и се запържва лукът на средна температура с разбъркване около 15 минути.

Прибавя се месото и се задушава около 10 мин. с разбъркване от време на време. Поръсва се с лютия и сладкия червен пипер и се разбърква.

Сипва се около 400-500 мл вода – леко да се покрие месото. Подправя се със сол и черен пипер. Къкри под капак 35 мин. средна температура.

Настъргва се лимоновата кора. Обеленият чесън се наситнява. Разбъркват се заедно с малко сол и кимона. Добавя се към гулаша в края на готвенето.