Лучен гулаш с пуешко или пилешко
за 4 порции, 65 мин
Продукти
500 г лук
600 г пуешко или пилешко месо от бут без кост
3 с.л. олио
сол и черен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
2 с.л. сладък червен пипер
2 скилидки чесън
1 лимон
1 ч.л. кимион
Приготвяне
Обеленият лук се нарязва на ивици.
Месото се нарязва на хапки и се маринова в 1 с.л. олио, сол и черен пипер.
Загрява се останалото олио и се запържва лукът на средна температура с разбъркване около 15 минути.
Прибавя се месото и се задушава около 10 мин. с разбъркване от време на време. Поръсва се с лютия и сладкия червен пипер и се разбърква.
Сипва се около 400-500 мл вода – леко да се покрие месото. Подправя се със сол и черен пипер. Къкри под капак 35 мин. средна температура.
Настъргва се лимоновата кора. Обеленият чесън се наситнява. Разбъркват се заедно с малко сол и кимона. Добавя се към гулаша в края на готвенето.