Lupa.bg в Гърция: Мариновано ароматно зеле
за 6 порции, 20 мин
Кухня
07:30 - 05 Юли 2023
2653
Продукти
1 прясна зелка
2 глави лук
1 к.ч. захар
1 к.ч. зехтин
1 с.л. сол
1 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.ч. оцет – най-добре от ароматизирания с някаква билка
1 л газирана вода
Приготвяне
Зелето се нарязва на тънки ивички. Добавя се нарязаният на дребно лук и се разбърква.
Смесват се захарта, зехтинът, солта, черният пипер, билковият оцет и газираната вода. Разбърква се леко, за да се разтвори захарта, но да не се отгазира много.
Залива се зелето с маринатата. Захлупва се – може в буркан, и престоява 24 часа. Поднася се като зелето леко се отцежда от маринатата.