Lupa.bg в Гърция: Зелена салата хориатики
Продукти
5 домати
1 червена чушка
1 краставица
3 малки главички червен лук или ч голяма
2 скилидки чесън
1 шепа магданоз
300 г сирене фета – овче, козе бяло саламурено сирене
5 с.л. зехтин
1-2 с.л. лимонов сок
1 зелена салата
60 г черни маслини
сол
Приготвяне
Доматите се нарязват на парченца.
Чушката се почиства от семето и се нарязва на малки кубчета.
Краставицата се нарязва на парчета - хапки.
Обеленият лук се нарязва на фини пръстени. Обеленият чесън се счуква. Магданозът се наситнява.
Сиренето се нарязва, натрошава на дребно. Смесва се със зехтина, чесъна, лимоновия сок, магданоза и сол.
Зелената салата се накъсва на едро и се подрежда в голяма чиния.
Отгоре се слагат чушката, доматите, краставицата.
Отгоре се слага магданозеното сирене. Гарнира се с маслините – може и листенца мента.