Мъфини с моркови и ябълка
за 12 броя, 45 мин
Продукти
1-2 моркова - 150 г
1 ябълка
1 с.л. лимонов сок
4 с.л. кокосово масло или краве масло
125 г брашно от лимец или друго пълнозърнесто
65 г овесени ядки
2 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода
1 щипка сол
1 щипка канела на прах
2 яйца
50 мл прясно мляко
50 мл кленов сироп или мед
Приготвяне
Обелените моркови и почистената от семките ябълка се настъргват. Смесват се с лимоновия сок.
Разтопява се кокосовото масло на слаб огън.
Смесват се брашното, 50 г овесени ядки, бакпулверът, содата, щипката сол и канелата.
Разбиват се яйцата и се смесват с прясното мляко, кленовия сироп и разтопеното кокосово масло.
Прибавя се брашнената смес и се разбърква на гладко тесто. Добавят се морковите и ябълката и се разбърква.
Тестото се разпределя във форма за мъфини. Поръсва се с останалите овесени ядки.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор 180 градуса) 25-30 мин.