Малиново тирамису

за 6 порции, 30 мин

Кухня
10:20 - 10 Ноември 2025
529
Малиново тирамису

Продукти

3 с.л. кафе ликьор или студено кафе еспресо

50 мл сок от череши или вишни

10 бишкоти

350 г малини

300 мл течна сметана за разбиване

1 ванилова шушулка или 2 пак. ванилова захар

100 г маскарпоне или рикота, извара

50 г пудра захар

2 с.л. какао на прах

 

Приготвяне 

Смесват се кафе ликьорът и черешовият сок.

Дъното на тавичка с размери приблизително 18x18 см се покрива с бишкотите. Поливат се лъжичка по лъжичка с ликьорената течност.

Сметаната се разбива с миксер 5 мин.

Прибавят се маскарпонето, пудрата захар и остърганите от шушулката семенца ванилия или ваниловата захар. Разбърква се до гладкост.

Намазва се върху бишкотите 1/3 от крема.

Подреждат се ¾ от малините с отвора надолу. Покрива се с останалия крем. Слага се в хладилника за поне 2 часа. Гарнира се отгоре с останалите малини и се поръсва с какаото.