Морковен сладкиш със стафиди и крем сирене
75 мин
Кухня
11:59 - 07 Април 2025
1922

Продукти
500 г моркови
250 г нарязани или счукани орехи
250 г пълнозърнесто или бяло брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
200 г стафиди
400 г кафява захар
4 яйца
250 мл олио
За крема:
200 г крем сирене
200 г пудра захар
75 г масло
1 ч.л. ванилова захар
Приготвяне
Обелените моркови се настъргват. Смесват се брашното, бакпулвера, канелата, захарта и стафидите.
Яйцата се разбиват на пяна и постепенно се добавя олиото с разбиване. Прибавят се морковите и брашнената смес и се разбърква.
Разстила се в тава и се заглажда. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 45 - 50 мин. Оставя се да изстине в тавата.
Крем сиренето се разбърква с пудрата захар, маслото и ванилията. Намазва се сладкишът. Нарязва се на парчета.