Нова година с Lupa.bg: Червено зеле с червено вино и боровинки
за 4 порции, 20 мин
Кухня
10:04 - 31 Декември 2024
1052
Продукти
800 г червено зеле
1 глава лук
2 с.л. зехтин или олио
200 мл червено вино
1 дафинов лист
½ пръчка канела
1 с.л. балсамов оцет
1 с.л. мед
3 с.л. червени боровинки пресни или сушени
сол и черен пипер
1 клонка мащерка
Приготвяне
Почистеното зеле се нарязва на тънки ленти.
Обеленият лук се наситнява и се сотира в загретия зехтин 1 мин.
Добавя се зелето, задушава се 1-2 мин. и се деглазира с виното - силно да кипне.
Слагат се дафиновият лист и канелата и се готви под капак около 10 мин.
Прибавят се балсамикото, медът, боровинките, сол и черен пипер и се готви без капак още 20 мин.
5 мин. преди края се слага мащерката.