Нова година с Lupa.bg: Червено зеле с червено вино и боровинки

за 4 порции, 20 мин

Кухня
10:04 - 31 Декември 2024
1052
Нова година с Lupa.bg: Червено зеле с червено вино и боровинки

Продукти

800 г червено зеле

1 глава лук

2 с.л. зехтин или олио

200 мл червено вино

1 дафинов лист

½ пръчка канела

1 с.л. балсамов оцет

1 с.л. мед

3 с.л. червени боровинки пресни или сушени

сол и черен пипер

1 клонка мащерка

 

Приготвяне

Почистеното зеле се нарязва на тънки ленти.

Обеленият лук се наситнява и се сотира в загретия зехтин 1 мин.

Добавя се зелето, задушава се 1-2 мин. и се деглазира с виното - силно да кипне.

Слагат се дафиновият лист и канелата и се готви под капак около 10 мин.

Прибавят се балсамикото, медът, боровинките, сол и черен пипер и се готви без капак още 20 мин.

5 мин. преди края се слага мащерката.