Пача с вино по иберийски (+ ароматни подправки, печен лук и моркови)

за 4 порции, 35 мин + варене и стягане

Кухня
11:56 - 03 Февруари 2024
12828
Пача с вино по иберийски (+ ароматни подправки, печен лук и моркови)

Продукти

6 свински крачета (може да се комбинират 4:2 или 3:3 със свински уши)

1 голям свински джолан или 2-3 малки – по възможност с кожичка

1 ч.л. зърна черен пипер

2 дафинови листа

2 карамфилчета

сол

2 глави лук

2 моркова

50 мл порто, портвайн (може да се замени с бяло вино)

индийско орехче

 

Приготвяне

Крачетата и джоланът се заливат със студена вода да ги покрие. Кипва и се прибавят зърната черен пипер, дафиновите листа, карамфилчетата, сол.

Обелват се лукът и морковите и се разполовяват. Две половинки лук се запичат на сух тиган с разрязаното надолу до покафеняване.

Печеният лук се добавя заедно с останалия лук, морковите и виното при месото. Всичко се вари до разпадане на месото от костите.

Изважда се месото, обезкостява се и се нарязва. Слага се в един голям съд или се разпределя в 4 купички.

Бульонът се прецежда, залива се месото и се оставя да се стегне на студено.

Поръсва се с индийско орехче. Може да се гарнира с нарязан суров лук.