Пача в ароматен бульон (с магданоз, бахар, хвойна)

40 мин + варенето

Кухня
09:37 - 27 Декември 2024
4819
Пача в ароматен бульон (с магданоз, бахар, хвойна)

Продукти

1,5 кг свински джолан с кост

500 г свински крачета (може да се комбинират и със свински уши, бузи)

1 връзка магданоз

2 глави лук

80 г моркови

80 г праз

3 дафинови листа

10 зърна черен пипер

6 зърна бахар

4 плодчета хвойна

сол

 

Приготвяне

Джоланът и крачетата се заливат със студена вода и се кипват. Отстранява се няколко пъти пяната.

Добавят се почистените зеленчуци и подправките. Вари се докато месото напълно се отделя от костите.

Джоланът и крачетата се обезкостяват и се нарязват на малки кубчета. Добавя се наситненият магданоз и количество по избор прецеден бульон от варенето. Посолява се и се разбърква.

Разпределя се в големи или по-малки форми. Покриват се плътно с прозрачно фолио и се оставя на студено да се стегне. Реже се на филийки.