Пача в ароматен бульон (с магданоз, бахар, хвойна)
40 мин + варенето
Кухня
09:37 - 27 Декември 2024
4819
Продукти
1,5 кг свински джолан с кост
500 г свински крачета (може да се комбинират и със свински уши, бузи)
1 връзка магданоз
2 глави лук
80 г моркови
80 г праз
3 дафинови листа
10 зърна черен пипер
6 зърна бахар
4 плодчета хвойна
сол
Приготвяне
Джоланът и крачетата се заливат със студена вода и се кипват. Отстранява се няколко пъти пяната.
Добавят се почистените зеленчуци и подправките. Вари се докато месото напълно се отделя от костите.
Джоланът и крачетата се обезкостяват и се нарязват на малки кубчета. Добавя се наситненият магданоз и количество по избор прецеден бульон от варенето. Посолява се и се разбърква.
Разпределя се в големи или по-малки форми. Покриват се плътно с прозрачно фолио и се оставя на студено да се стегне. Реже се на филийки.