Пълнени гъби с козе сирене и мед

за 2 порции, 25 мин

Кухня
08:00 - 19 Март 2023
3109
Пълнени гъби с козе сирене и мед

Продукти

4 много едри гъби печурки или 8 по-малки

2 клонки мащерка

100 г прясно козе сирене или друго бяло саламурено сирене (ако не е меко, се изкисва в студена вода)

50 г прясна галета – хлебни трохи

2 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. мед

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Мащерката се наситнява. Козето сирене се натрошава на дребно.

Смесват се с хлебните трохи, ½ с.л. зехтин или олио, меда, сол и черен пипер.

Пълнят се почистените и с отстранени пънчета гъби, като плънката се притиска.

Подреждат се в тава за печене. Пече се в загрята фурна на 225 градуса (с вентилатор 200 градуса) около 15 мин.

Поднася се с прясна салата по избор или с туршия.