Пълнени гъби с козе сирене и мед
за 2 порции, 25 мин
Кухня
08:00 - 19 Март 2023
3373
Продукти
4 много едри гъби печурки или 8 по-малки
2 клонки мащерка
100 г прясно козе сирене или друго бяло саламурено сирене (ако не е меко, се изкисва в студена вода)
50 г прясна галета – хлебни трохи
2 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. мед
сол и черен пипер
Приготвяне
Мащерката се наситнява. Козето сирене се натрошава на дребно.
Смесват се с хлебните трохи, ½ с.л. зехтин или олио, меда, сол и черен пипер.
Пълнят се почистените и с отстранени пънчета гъби, като плънката се притиска.
Подреждат се в тава за печене. Пече се в загрята фурна на 225 градуса (с вентилатор 200 градуса) около 15 мин.
Поднася се с прясна салата по избор или с туршия.