Пълнени смокини с лешникова извара

за 4 броя, 10 мин

Кухня
09:23 - 13 Ноември 2022
2786
Пълнени смокини с лешникова извара

Продукти

4 едри зрели смокини – по около 50 г, или 8 по-малки

1 ч.л. смлени лешникови ядки

100 г извара (може да се замени с рикота, маскарпоне, изцедено кисело мляко)

½ лимон

черен пипер

 

Приготвяне

Отрязват се капачетата на смокините и се издълбават. Издълбаното се намачква с вилица.

Добавят се лешниците и всичко се разбърква с изварата.

Овкусява се с около 1 ч.л. лимонов сок и с малко черен пипер.

С крема се пълнят смокините и се поставят капачетата. Поръсва се още малко черен пипер.