Пържено пиле с гъби и сусам (Азия стил)

за 4 порции, 20 мин

Кухня
13:40 - 09 Юни 2025
772
Пържено пиле с гъби и сусам (Азия стил)

Продукти

600 г филе пилешки гърди

2 глави лук

2 скилидки чесън

250 г гъби

2 с.л. сусамово олио или друго по избор

50 г сусам

120 мл оризово или бяло вино (може да се замени с пилешки бульон)

2 с.л. соев сос

1 ч.л. кафява захар

черен пипер

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се наситняват. Гъбите се нарязват на филийки. Пилешкото филе се нарязва на кубчета – хапки.

Лукът и чесънът се запържват в загрятото олио до леко златисто. Избутват се встрани на тигана и в средата се запържва пилешкото 1-2 мин.

Всичко се избутва встрани и в средата на тигана се запържват гъбите 1-2 мин.

Поръсва се сусамът и всичко се разбърква. Разрежда се с виното и малко вода. Кипва и се оставя да къкри 2-3 мин. на изключен котлон.

Подправя се със соевия сос, захарта и черен пипер.