Пържено пиле с гъби и сусам (Азия стил)
за 4 порции, 20 мин
Кухня
13:40 - 09 Юни 2025
772

Продукти
600 г филе пилешки гърди
2 глави лук
2 скилидки чесън
250 г гъби
2 с.л. сусамово олио или друго по избор
50 г сусам
120 мл оризово или бяло вино (може да се замени с пилешки бульон)
2 с.л. соев сос
1 ч.л. кафява захар
черен пипер
Приготвяне
Обелените лук и чесън се наситняват. Гъбите се нарязват на филийки. Пилешкото филе се нарязва на кубчета – хапки.
Лукът и чесънът се запържват в загрятото олио до леко златисто. Избутват се встрани на тигана и в средата се запържва пилешкото 1-2 мин.
Всичко се избутва встрани и в средата на тигана се запържват гъбите 1-2 мин.
Поръсва се сусамът и всичко се разбърква. Разрежда се с виното и малко вода. Кипва и се оставя да къкри 2-3 мин. на изключен котлон.
Подправя се със соевия сос, захарта и черен пипер.