Паста с моцарела , домати, рукола и кедрови ядки
за 4 порции, 30 мин
Продукти
400 г паста по избор
300 г моцарела
150 мл течна сметана
2 домата
1 не голяма глава лук
1-2 шепи рукола
2 с.л. кедрови ядки
на вкус зехтин, черен пипер и сол
Приготвяне
Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.
Доматите се нарязват на кубчета, като по желание могат да се обелят. Моцарелата се нарязва на кубчета или на филийки.
Лукът се наситнява и се запържва в зехтин за кратко. Слага се отцедената паста, поръсва се моцарелата, сипва се течната сметана и се разбърква на котлона.
Добавят се доматите и руколата и се готви още 2-3 мин. Подправя се със сол и черен пипер.
Поръсва се с кедровите ядки, запечени до златисто на сух тиган.
Пастата се приготвя по същия начин със спанак вместо рукола. Поръсването може да е с други ядки или семки по избор.