Пастет от цвекло и крем сирене с годжи бери
за 4 порции, 20 мин
Кухня
11:21 - 16 Октомври 2023
12470
Продукти
2 с.л. годжи бери - 30 г
3 с.л. сурово кашу - 45 г
300 г сварени глави червено цвекло
1 скилидка чесън
½ лимон
сол и пипер
½ ч.л. смлян кимион
50 г крем сирене
Приготвяне
Годжи берито и кашуто се накисват в хладка вода за 15 мин.
Обеленото цвекло се нарязва на кубчета. Обеленият чесън се наситнява. Изцежда се лимоновият сок.
Годжи берито и кашуто се отцеждат и се пасират с цвеклото, чесъна и лимоновия сок.
Пюрето се подправя със сол, черен пипер и кимион. Разбърква се с крем сиренето.