Печени спаначени тортили с рикота или извара

за 4 порции, 55 мин

Кухня
07:20 - 18 Юни 2022
1804
Печени спаначени тортили с рикота или извара

Продукти

400 г пресен спанак

1 главичка по-дребен лук

1 скилидка чесън

2 с.л. зехтин или олио

150 г рикота или извара

1 яйце

80 г настърган пармезан или друго жълто сирене

сол, черен пипер и мускатово орехче

8 питки тортиля с диаметър около 18 см – може питки за дюнер или палачинки

масло за намазване

4 домата

 

Приготвяне

Обелените лук и чесън се нарязват дребно и се запържват леко в загретия зехтин или олио. Добавя се спанакът и се готви само докато се слегне и течноста се изпари.

Спанакът се оставя да изстине и се смесва с рикотата, яйцето и половината пармезан. Подправя се със сол, черен пипер и мускатово орехче.

Питките тортиля се запичат леко на сух тиган. Разпределя се спаначената плънка, навиват се на рула и се подреждат в намаслена тавичка. Отгоре се слагат нарязаните на малки кубчета домати.

Поръсва се с останалия пармезан. Пече се в загрята фурна на 200 градуса 15-20 мин.