Печено козе сирене със зеленчуци (+ кедрови ядки, мащерка и рукола)

за 4 порции, 65 мин

Кухня
08:21 - 23 Април 2023
2871
Печено козе сирене със зеленчуци (+ кедрови ядки, мащерка и рукола)

Продукти

4 шайби или филийки прясно козе сирене – по около 45 г

1 малка тиквичка - около 100 г

1 оранжева или друг цвят чушка – около 100 г

1 шалот или малка главичка друг лук

2 домата – около 150 грама общо

2 с.л. балсамов оцет

2 с.л. ябълков сок

1 с.л. горчица

1 ч.л. мед

сол и черен пипер

3 с.л. зехтин или олио

2 с.л. кедрови ядки (може да се заменят със семки или счукани ядки)

2 клонки мащерка

50 г рукола или листенца зелена салата

3 с.л. прясна галета – хлебни трохи

 

Приготвяне

Тиквичката се нарязва на много малки кубчета.

Чушката се разрязва по дължина на 4, маха се семето и се нарязва на фини кубчета.

Обеленият шалот се наситнява.

Доматите се обелват. Разполовяват се, отстранева се семето и се нарязват на малки кубчета.

Смесват се балсамовият оцет, ябълковиат сок, горчицата, медът, сол и пипер. Добавя се с разбъркване 2 с.л. зехтин или олио.

Всички зеленчуци се смесват и се разбъркват с дресинга. Престоява около 20 мин.

Мащерката се наситнява.

Смесват се мащерката, кедровите ядки, хлебните трохи, останалият зехтин или олио, сол и черен пипер и се маринова козето сирене.

Слага се в тава с хартия за печене. Пече се в гореща фурна 3-4 мин. Гарнира се със зеленчуците и руколата.