Печено козе сирене със зеленчуци (+ кедрови ядки, мащерка и рукола)
за 4 порции, 65 мин
Продукти
4 шайби или филийки прясно козе сирене – по около 45 г
1 малка тиквичка - около 100 г
1 оранжева или друг цвят чушка – около 100 г
1 шалот или малка главичка друг лук
2 домата – около 150 грама общо
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. ябълков сок
1 с.л. горчица
1 ч.л. мед
сол и черен пипер
3 с.л. зехтин или олио
2 с.л. кедрови ядки (може да се заменят със семки или счукани ядки)
2 клонки мащерка
50 г рукола или листенца зелена салата
3 с.л. прясна галета – хлебни трохи
Приготвяне
Тиквичката се нарязва на много малки кубчета.
Чушката се разрязва по дължина на 4, маха се семето и се нарязва на фини кубчета.
Обеленият шалот се наситнява.
Доматите се обелват. Разполовяват се, отстранева се семето и се нарязват на малки кубчета.
Смесват се балсамовият оцет, ябълковиат сок, горчицата, медът, сол и пипер. Добавя се с разбъркване 2 с.л. зехтин или олио.
Всички зеленчуци се смесват и се разбъркват с дресинга. Престоява около 20 мин.
Мащерката се наситнява.
Смесват се мащерката, кедровите ядки, хлебните трохи, останалият зехтин или олио, сол и черен пипер и се маринова козето сирене.
Слага се в тава с хартия за печене. Пече се в гореща фурна 3-4 мин. Гарнира се със зеленчуците и руколата.