Пилешки хапки с авокадо, манго и зелена салата
за 4 порции, 30 мин
Кухня
08:05 - 03 Ноември 2025
470
Продукти
2 бр. авокадо
1 зелена салата по избор
4 филета пилешки гърди
2 с.л. соев сос
1 с.л. къри на прах
1 с.л. брашно
2 с.л. масло
1 манго
За дресинга:
2-3 с.л. ябълков оцет
2-3 с.л. вода
1 ч.л. сос терияки или соев сос
2 ч.л. кафява захар
сол и черен пипер
4 с.л. сусамово олио – друго олио или зехтин
Приготвяне
Обелените авокадо и манго се нарязват на малки кубчета.
Пилешкото месо се нарязва на хапки и се маринова със соевия сос. Поръсва се със смесените брашно и къри.
Запържва се в загрятото масло до хрупкаво златисто кафяво.
Смесват се всички съставки за дресинга. Овкусява се накъсаната или нарязана едро зелена салата, смесена с мангото и авокадото.
Пилешките хапки се подреждат отгоре.
