Пилешки крилца в червен и бял сос
за 4 порции, 30 мин
Продукти
500-600 г пилешки крилца
олио за пържене
100 мл готов барбекю сос – алтернативно кетчуп
по желание малко лют сос
2 стръка пресен лук
100 г синьо сирене
3 с.л. заквасена сметана или отцедено кисело мляко
2 с.л. майонеза
2 ч.л. мед
сол и черен пипер
Приготвяне
Натрошава се синьото сирене и се разбърква с майонезата и заквасената сметана. Овкусява се с меда, сол и черен пипер.
Пилешките крилца се изпържват във фритюрник или в тиган с по-голямо количество горещо олио за 4-5 мин.(могат и да се изпекат с малко мазнина в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-15 мин. до хрупкава златисто кафява кожичка).
Още топли пилешките крилца се разбъркват с барбекю соса, в който по желание се добавя и лют сос.
Млечният сос се поднася отделно за потапяне на пилешките крилца.
Вместо със синьо сирене, млечният сос се приготвя по същия начин с извара и/или бяло саламурено сирене.