Пилешки крилца в червен и бял сос

за 4 порции, 30 мин

Кухня
15:35 - 27 Февруари 2022
3351
Пилешки крилца в червен и бял сос

Продукти

500-600 г пилешки крилца

олио за пържене

100 мл готов барбекю сос – алтернативно кетчуп

по желание малко лют сос

2 стръка пресен лук

100 г синьо сирене

3 с.л. заквасена сметана или отцедено кисело мляко

2 с.л. майонеза

2 ч.л. мед

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Натрошава се синьото сирене и се разбърква с майонезата и заквасената сметана. Овкусява се с меда, сол и черен пипер.

Пилешките крилца се изпържват във фритюрник или в тиган с по-голямо количество горещо олио за 4-5 мин.(могат и да се изпекат с малко мазнина в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-15 мин. до хрупкава златисто кафява кожичка).

Още топли пилешките крилца се разбъркват с барбекю соса, в който по желание се добавя и лют сос.

Млечният сос се поднася отделно за потапяне на пилешките крилца.

Вместо със синьо сирене, млечният сос се приготвя по същия начин с извара и/или бяло саламурено сирене.