Пудинг „Капучино”

за 4 порции, 20 мин

Кухня
16:44 - 14 Май 2019
662
Пудинг „Капучино”

Продукти

400 мл прясно мляко

1 пудинг на прах ванилия

3-4 с.л. захар

2 с.л. разтворимо кафе

250 мл течна сметана за разбиване

малко канела

 

Приготвяне

300 мл от млякото се кипва. Маха се от котлона и се добавят с разбъркване разтвореният в останалото студено мляко пудинг, захарта, разтворимото кафе до гладка смес.

Връща се на котлона и се оставя да заври, като се бърка за кратко на тих огън.

Разпределя се в купички или чаши. Оставя се да изстине и се гарнира с разбитата сладкарска сметана.

Поръсва се с канела. Може да се гарнира със зърна кафе.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.