Пудинг „Капучино”
за 4 порции, 20 мин
Кухня
16:44 - 14 Май 2019
3291
Продукти
400 мл прясно мляко
1 пудинг на прах ванилия
3-4 с.л. захар
2 с.л. разтворимо кафе
250 мл течна сметана за разбиване
малко канела
Приготвяне
300 мл от млякото се кипва. Маха се от котлона и се добавят с разбъркване разтвореният в останалото студено мляко пудинг, захарта, разтворимото кафе до гладка смес.
Връща се на котлона и се оставя да заври, като се бърка за кратко на тих огън.
Разпределя се в купички или чаши. Оставя се да изстине и се гарнира с разбитата сладкарска сметана.
Поръсва се с канела. Може да се гарнира със зърна кафе.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.