Риба с леща и домати

за 2 порции, 25 мин

Кухня
08:53 - 21 Май 2025
658
Риба с леща и домати

Продукти

1 зелено люто чушле или парче сладка зелена чушка

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 с.л. лъжица зехтин или олио

100 г леща по избор

350 мл зеленчуков бульон

500 г смлени домати – може от консерва

200 г филе от риба по избор

сол и смлян кимион

¼ кориандър или магданоз

 

Приготвяне

Почистеното от семки люто чушле се нарязва на фини ивици.

Обелените лук и чесън се наситняват. Запържват се в загретия зехтин или олио на средна температура 1-2 мин.

Лещата се залива с бульона и се готви 8-10 мин. на средна температура. Прибавят се доматите, кимионът и лютото чушле.

Подсушеното филе риба се посолява и се нарязва на кубчета – хапки. Прибавя се в супата и се готви 4-5 мин. на средна температура.

Поръсва се с наситнения кориандър или магданоз.