Риба с леща и домати
за 2 порции, 25 мин
Кухня
08:53 - 21 Май 2025
658

Продукти
1 зелено люто чушле или парче сладка зелена чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с.л. лъжица зехтин или олио
100 г леща по избор
350 мл зеленчуков бульон
500 г смлени домати – може от консерва
200 г филе от риба по избор
сол и смлян кимион
¼ кориандър или магданоз
Приготвяне
Почистеното от семки люто чушле се нарязва на фини ивици.
Обелените лук и чесън се наситняват. Запържват се в загретия зехтин или олио на средна температура 1-2 мин.
Лещата се залива с бульона и се готви 8-10 мин. на средна температура. Прибавят се доматите, кимионът и лютото чушле.
Подсушеното филе риба се посолява и се нарязва на кубчета – хапки. Прибавя се в супата и се готви 4-5 мин. на средна температура.
Поръсва се с наситнения кориандър или магданоз.