Шишчета от кайма с билки
за 4 порции, 20 мин
Кухня
07:22 - 14 Юни 2022
3626
Продукти
800 г кайма - мляно месо по избор
1 скилидка чесън
2 главички шалот или друг по-дребен лук
1 шепа магданоз
2 стръка мента или джоджен
1 яйце
малко прясна галета – хлебни трохи
сол, смлян кимион, черен пипер
зехтин или олио за намазване
Приготвяне
Обелените шалот и чесън, магданозът и ментата се наситняват. Запазва се по малко лук и билки за поръсване.
Каймата се омесва с яйцето, чесъна, шалота, магданоза, ментата, прясната галета, сол, кимион и черен пипер.
Оформят се 8-12 топки и се прикрепват с натискане в леко продълговата форма около дървени шишчета.
Намазват се със зехтин и се пекат на гореща скара с обръщане 8-10 мин.
Поръсват се със заделените наситнени шалот и билки.