Шоколадова торта без брашно
за 8 парчета, 60 мин
Кухня
07:39 - 12 Май 2023
2821
Продукти
125 г тъмен шоколад
100 г масло
150 г захар – може кафява
3 яйца
40 г какао на прах
пудра захар и какао за поръсване
Приготвяне
Шоколадът се нарязва едро. Разтопява се заедно с маслото на гореща, но не кипяща водна баня, като се разбърква от време на време.
Маха се от котлона, добавя се захарта и се разбърква докато се разтопи.
Разбиват се леко яйцата с вилица и се разбъркват с шоколада.
Добавя се какаото и се разбърква докато се поеме.
Сместа се изсипва във форма с хартия за печене и се заглажда.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор 160 градуса) 25-30 мин. Оставя се да изстине във формата 5 мин. Изважда се и се поръсва със смесени пудра захар и какао на прах.