Сицилианско телешко със салата от портокали и грейпфрут

за 2 порции, 45 мин

Кухня
09:27 - 13 Ноември 2022
3203
Сицилианско телешко със салата от портокали и грейпфрут

Продукти

6 филийки телешко филе по около 150 г

2 клонки розмарин

2 портокала

1 грейпфрут

сол и черен пипер – по-едри

1 глава червен лук

1 малък фенел – резене

25 г шамфъстък

½ лимон

4 с.л. зехтин

Приготвяне

Портокалите и грейпфрутът се обелват с нож.

Нарязват се на филийки и се подправят със сол и черен пипер.

Обеленият червен лук се нарязва на тънки пръстени.

Почистеният фенел се нарязва на фини кубчета или ленти. Зелените му стръкчета се наситняват.

Шамфъстъкът се нарязва едро и се запича на сух тиган.

Всичко се слага върху портокалите и грейпфрута.

Изцежда се лимонът и 2 с.л. сок се разбиват с малко сол и черен пипер и 3 с.л. зехтин. Полива се цитрусовата салата.

Телешките филета се начукват съвсем леко.

Месото се изпържва в останалия загрят зехтин по 1 мин. от всяка страна заедно с клонките розмарин. Подправя се със сол и черен пипер. Филетата се подреждат върху салатата.