Сирни заговезни с Lupa.bg: Рохки яйца в спаначен сос
за 2 порции, 20 мин
Кухня
08:05 - 06 Март 2022
2617
Продукти
4 яйца
1 глава лук
1 скилидка чесън
250 г спанак
2 с.л. меко масло
1 ч.л. брашно
300 мл прясно мляко
100 мл течна сметана (или още толкова прясно мляко)
индийско орехче
настъргана лимонова кора
сол
билка по избор
Приготвяне
Наситнените лук и чесън се задушават в загрятото масло за 2 мин. Поръсва се брашното и се запържва още малко.
Сипват се прясното мляко и сметаната и се оставя да заври като се разбърква. Добавя се спанакът и къкри около 7 мин. докато омекне.
През това време яйцата се сваряват за 4-5 мин. – да са леко рохки, и се обелват.
Спаначеният сос се пасира и се подправя със сол, черен пипер, индийско орехче, настъргана лимонова кора.
Яйцата се разполовяват и се слагат в соса. Поръсва се с наситнена билка по избор.