Сирни заговезни с Lupa.bg: Тарта със сирене и червен лук
за 5-6 порции, 35 мин
Кухня
08:10 - 06 Март 2022
2991
Продукти
250-300 г тесто за баница - може и готово за пица
400 г червен лук
2 с.л. зехтин или олио
300 г заквасена сметана
3 яйца
400 г бяло саламурено сирене
1 с.л. наситнен розмарин
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
Тестото се оставя извън хладилника да се отпусне.
Обеленият червен лук се нарязва на четвъртинки или осминки в зависимост от големината. Запържва се в зехтина или олиото на тих огън около 10 мин. и се посолява.
Заквасената сметана, яйцата, черният пипер и розмаринът се разбъркват, като се добавя и натрошеното бяло саламурено сирене.
Тестото се разстила в намазнена тава на дъното и по стените.
Изсипва се плънката със сиренето и лука и се заравнява.
Пече се в загрята умерена фурна около 45 минути.