Свински рулца с лук на шиш

за 4 порции, 45 мин

Кухня
22:31 - 28 Февруари 2023
4761
Свински рулца с лук на шиш

Продукти

350 г свинско филе

2 глави червен лук

6 с.л. зехтин или олио

2 с.л. пушен червен пипер или обикновен

сол

 

Приготвяне

Обеленият лук се разполовява и се нарязва на много тънки ивици.

Разбърква се зехтинът или олиото с пушения червен пипер и сол.

Свинското филе се нарязва на 16 тънки филийки. Начукват се между прозрачно фолио.

Намазват се от горната страна с половината пиперен зехтин.

Разпределя се лукът в единия край на филийките месо. Навиват се на рулца.

Нанизват се по 4 на шиш. Намазват се с останалия пиперен зехтин.

Пекат се на скара или на тиган от всяка страна 6-8 мин.