Свински рулца с лук на шиш
за 4 порции, 45 мин
Кухня
22:31 - 28 Февруари 2023
4761
Продукти
350 г свинско филе
2 глави червен лук
6 с.л. зехтин или олио
2 с.л. пушен червен пипер или обикновен
сол
Приготвяне
Обеленият лук се разполовява и се нарязва на много тънки ивици.
Разбърква се зехтинът или олиото с пушения червен пипер и сол.
Свинското филе се нарязва на 16 тънки филийки. Начукват се между прозрачно фолио.
Намазват се от горната страна с половината пиперен зехтин.
Разпределя се лукът в единия край на филийките месо. Навиват се на рулца.
Нанизват се по 4 на шиш. Намазват се с останалия пиперен зехтин.
Пекат се на скара или на тиган от всяка страна 6-8 мин.