Телешко с кисело зеле , краставички и гъби
за 2 порции, 20 мин
Продукти
150 г телешко филе
1 шалот или малка главичка друг лук
100 g гъби
2 с.л. масло или зехтин, олио
сол и черен пипер
½ ч.л. червен пипер
400 г кисело зеле – много фино нарязано
250 мл месен бульон
3 кисели краставички
2 с.л. заквасена сметана
Приготвяне
Обеленият лук се наситнява. Гъбите се нарязват на тънки филийки.
Загрява се мазнината и се запържват гъбите и лукът на средна температура 3 мин.
Телешкото филе се нарязва на малки тънки филийки.
Месото се добавя при гъбите и лука и се запържва с разбъркване още 1 мин. Подправя се с червен пипер, сол и черен пипер.
Добавят се киселото зеле и бульонът, кипва, маха се от котлона и престоява под капак 3 мин.
Прибавят се киселите краставички, нарязани на тънки шайби.
Подправя се със сол и черен пипер. Гарнира се със заквасената сметана.