Телешко с кисело зеле , краставички и гъби

за 2 порции, 20 мин

Кухня
09:10 - 06 Февруари 2024
5115
Телешко с кисело зеле, краставички и гъби

Продукти

150 г телешко филе

1 шалот или малка главичка друг лук

100 g гъби

2 с.л. масло или зехтин, олио

сол и черен пипер

½ ч.л. червен пипер

400 г кисело зеле – много фино нарязано

250 мл месен бульон

3 кисели краставички

2 с.л. заквасена сметана

 

Приготвяне

Обеленият лук се наситнява. Гъбите се нарязват на тънки филийки.

Загрява се мазнината и се запържват гъбите и лукът на средна температура 3 мин.

Телешкото филе се нарязва на малки тънки филийки.

Месото се добавя при гъбите и лука и се запържва с разбъркване още 1 мин. Подправя се с червен пипер, сол и черен пипер.

Добавят се киселото зеле и бульонът, кипва, маха се от котлона и престоява под капак 3 мин.

Прибавят се киселите краставички, нарязани на тънки шайби.

Подправя се със сол и черен пипер. Гарнира се със заквасената сметана.