Тиквички бюрек с печено месо или колбас

за 4 порции, 30 мин

Кухня
09:00 - 09 Май 2019
1998
Тиквички бюрек с печено месо или колбас

Продукти

1 по-едра тиквичка

300 г печено месо, шунка или килбас по избор

300 г жълто сирене – може кашкавал

сол и черен пипер

брашно и галета за паниране

2 яйца

масло, зехтин или олио за пържене

Приготвяне

Тиквичката се нарязва напречно на филийки с дебелина около 0,5 см.

Между всеки две се слага по филийка печено месо и филийка жълто сирене. Поръсва се със сол и черен пипер.

Овалват се в брашно, потапят се в разбитите яйца и накрая се овалват в галетата.

Пържат се в разтопеното масло от двете страни до златистокафява хрупкава коричка.

Като допълнение може да се приготви сос по избор – сметанов, холандез или от кисело мляко.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" -само за 1 лев.