Тиквички бюрек с печено месо или колбас
за 4 порции, 30 мин
Кухня
09:00 - 09 Май 2019
3547
Продукти
1 по-едра тиквичка
300 г печено месо, шунка или килбас по избор
300 г жълто сирене – може кашкавал
сол и черен пипер
брашно и галета за паниране
2 яйца
масло, зехтин или олио за пържене
Приготвяне
Тиквичката се нарязва напречно на филийки с дебелина около 0,5 см.
Между всеки две се слага по филийка печено месо и филийка жълто сирене. Поръсва се със сол и черен пипер.
Овалват се в брашно, потапят се в разбитите яйца и накрая се овалват в галетата.
Пържат се в разтопеното масло от двете страни до златистокафява хрупкава коричка.
Като допълнение може да се приготви сос по избор – сметанов, холандез или от кисело мляко.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" -само за 1 лев.