Великден с Lupa.bg: Агнешко в бутертесто (сочно розово със златиста коричка)
за 8 порции, 90 мин

Продукти
1,5 кг агнешко месо без кости, мазнини и сухожилия
3 с.л. зехтин или олио
600 г бутертесто
1 яйце
сол и черен пипер
Приготвяне
Агнешкото се оформя на руло, като се завързва с кухненски конец. Подсушава се и се натрива със сол и черен пипер.
Запържва се в загретия зехтин или олио от всички страни на силен огън до златисто кафяво. Изважда се и се маха конецът.
Бутертестото се разточва на кора с размер, за да може да се завие месото. Яйцето се разделя на жълтък и белтък.
Поставя се агнешкото в горната 1/3 на кората. Краищата й се намазват с белтък. Месото се покрива с тестото и здраво се притискат краищата.
Намазва се с жълтъка. Набожда се на няколко места.
Слага се в тава с хартия за печене. Оставя се да престои около 15 мин.
Пече се в загрята фурна на 220 градуса 30-40 мин. до златисто кафяво.