Великден с Lupa.bg: Зелена салата с домати и моркови
за 4 порции, 20 мин

Продукти
300 г зелена салата различни видове
12 коктейлни доматчета – малко по-големи от чери доматите (може да се заменят с 4 едри домата)
2 моркова
3 стръка пресен лук
2 с.л. тиквени семки
2 с.л. слънчогледови семки
4 стръка магданоз
2 скилидки чесън
½ лимон
1 ч.л. горчица
4 с.л. зехтин или олио
мед, сол и черен пипер
Приготвяне
Тиквените и слънчогледовите семки се запичат на сух тиган.
Зелените салати си накъсват на парченца. Морковите се настъргват едро. Доматчетата се нарязват на четвъртинки. Пресният лук се нарязва по дължина на дълги ивици.
Зеленчуците се смесват и се поръсват с наситнения магданоз и семките.
Обеленият чесън се счуква. Настъргва се кората и се изцежда сокът на лимона.
Смесват се чесънът, лимоновата кора, лимоновият сок, горчицата, зехтинът или олиото, мед, сол и черен пипер. С дресинга се полива салатата.