Ябълков кайзер шмарен с орехи

за 2 порции, 20 мин

Кухня
10:20 - 15 Ноември 2022
3668
Ябълков кайзер шмарен с орехи

Продукти

3 яйца

2 с.л. мед

200 г извара

125 мл прясно мляко

2 филийки стар хляб по около 40 г

2 ябълки – по около 150 г

1 с.л. нарязани орехови ядки

2 с.л. масло или олио

1 с.л. пудра захар

 

Приготвяне

Жълтъците се разбъркват с меда, изварата и прясното мляко.

Добавя се хлабът, нарязан на парченца. Ако хлябът е много пресен, се добавя и малко брашно към сместа.

Белтъците се разбиват на твърд сняг и се прибавят с внимателно разбъркване към сместа.

Почистените от семките ябълки се нарязват на кубчета.

Загрява се маслото и се слагат ябълките и орехите. Заливат се с яйчената смес. Запича се в тигана под капак около 4 мин. до златисто кафяво.

Разрязва се с шпатула на 4 в тигана и парчетата се обръщат. Запича се още около 2 мин.

Раздробява се с шпатулата на парчета. Поръсва се с пудра захар.