Ябълков кайзер шмарен с орехи
за 2 порции, 20 мин
Продукти
3 яйца
2 с.л. мед
200 г извара
125 мл прясно мляко
2 филийки стар хляб по около 40 г
2 ябълки – по около 150 г
1 с.л. нарязани орехови ядки
2 с.л. масло или олио
1 с.л. пудра захар
Приготвяне
Жълтъците се разбъркват с меда, изварата и прясното мляко.
Добавя се хлабът, нарязан на парченца. Ако хлябът е много пресен, се добавя и малко брашно към сместа.
Белтъците се разбиват на твърд сняг и се прибавят с внимателно разбъркване към сместа.
Почистените от семките ябълки се нарязват на кубчета.
Загрява се маслото и се слагат ябълките и орехите. Заливат се с яйчената смес. Запича се в тигана под капак около 4 мин. до златисто кафяво.
Разрязва се с шпатула на 4 в тигана и парчетата се обръщат. Запича се още около 2 мин.
Раздробява се с шпатулата на парчета. Поръсва се с пудра захар.