Ябълков селски сладкиш

70 мин

Кухня
07:45 - 03 Февруари 2022
3636
Ябълков селски сладкиш

Продукти

125 г меко масло

125 г захар

3 яйца

1/2 пак. бакпулвер

250 г брашно

1,5 кг ябълки

захар с канела за поръсване

 

Приготвяне

Разбърква се, омесва се тесто от маслото, захарта, яйцата, бакпулвера и брашното.

Обелените и почистените от семките ябълки се нарязват на големи парчета. Добавят се към тестото.

Изсипва се в намазнена форма и се заглажда.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса 50-55 мин. След 45 мин. печене се поръсва с канелената захар.

Сладкишът може да се гарнира с бита сметана или със заквасена сметана.