Ягодов сладкиш с хрупкава поръска
70 мин
Кухня
07:56 - 22 Май 2022
4490
Продукти
320 г масло
300 г захар
2 пак. ванилова захар
5 яйца
500 г брашно
1 бакпулвер
1 кг ягоди
2 с.л. пудра захар
Приготвяне
Разбива се 200 г масло с 200 г захар и 1 ванилова захар докато захарта се разтвори.
Добавят се яйцата едно след друго с разбиване.
Прибавят се 300 г брашно и бакпулверът и се разбърква на гладко тесто. Разстила се в намазнена тава.
Почистените ягоди се подреждат върху тестото – цели или разполовени според размера.
Останалото масло се омесва с останалите брашно, захар и ванилова захар. Настъргва се едро върху ягодите.
Пече се в загрята фурната на 180 градуса 35-40 мин. Оставя се леко да изстине и се поръсва с пудрата захар.