Ягодов сладкиш с хрупкава поръска

70 мин

Кухня
07:56 - 22 Май 2022
1906
Ягодов сладкиш с хрупкава поръска

Продукти

320 г масло

300 г захар

2 пак. ванилова захар

5 яйца

500 г брашно

1 бакпулвер

1 кг ягоди

2 с.л. пудра захар

 

Приготвяне

Разбива се 200 г масло с 200 г захар и 1 ванилова захар докато захарта се разтвори.

Добавят се яйцата едно след друго с разбиване.

Прибавят се 300 г брашно и бакпулверът и се разбърква на гладко тесто. Разстила се в намазнена тава.

Почистените ягоди се подреждат върху тестото – цели или разполовени според размера.

Останалото масло се омесва с останалите брашно, захар и ванилова захар. Настъргва се едро върху ягодите.

Пече се в загрята фурната на 180 градуса 35-40 мин. Оставя се леко да изстине и се поръсва с пудрата захар.