Зелена салата с моркови , цвекло и сирене (+ кълнове)

за 2 порции, 25 мин

Кухня
11:53 - 03 Февруари 2024
6038
Зелена салата с моркови, цвекло и сирене (+ кълнове)

Продукти

2 малки глави червено цвекло

2 моркова

1 лимон

½ зелена салата

50 г кълнове вид по избор

1 ч.л. мед

2 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

100 г бяло саламурено сирене

 

Приготвяне

Обелените моркови и червено цвекло се настъргват. Поливат се с половината изцеден лимонов сок и се разбърква.

Зелената салата се нарязва едро или се накъсва. Добавя се заедно с кълновете към морковите и цвеклото.

Смесва се останалият лимонов сок с меда, зехтина, сол и черен пипер и се залива салатата. Гарнира се с парченца бяло сирене.