Зелена салата с моркови , цвекло и сирене (+ кълнове)
за 2 порции, 25 мин
Кухня
11:53 - 03 Февруари 2024
7359
Продукти
2 малки глави червено цвекло
2 моркова
1 лимон
½ зелена салата
50 г кълнове вид по избор
1 ч.л. мед
2 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
100 г бяло саламурено сирене
Приготвяне
Обелените моркови и червено цвекло се настъргват. Поливат се с половината изцеден лимонов сок и се разбърква.
Зелената салата се нарязва едро или се накъсва. Добавя се заедно с кълновете към морковите и цвеклото.
Смесва се останалият лимонов сок с меда, зехтина, сол и черен пипер и се залива салатата. Гарнира се с парченца бяло сирене.